Şanlıurfa'nın Yaylak karpuzu yoğun ilgi görüyor
Şanlıurfa, 14 Temmuz (Hibya) - Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Yaylak Mahallesi'nde yetiştirilen Yaylak karpuzu, Türkiye’nin dört bir yanında lezzetiyle fark yaratıyor.

Şanlıurfa, 14 Temmuz (Hibya) - Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Yaylak Mahallesi'nde yetiştirilen Yaylak karpuzu, Türkiye’nin dört bir yanında lezzetiyle fark yaratıyor.
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Yaylak Mahallesi'nde yetiştirilen Yaylak karpuzu, Türkiye’nin dört bir yanında lezzetiyle fark yaratıyor.
Yaylak karpuzunu benzersiz kılan en önemli etkenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki dağlardan eriyen kar sularıyla beslenen Atatürk Barajı olduğu belirtiliyor.
Yaylak karpuzu, diğer karpuzlardan farklı olarak kabak aşısı kullanılmadan yetiştiriliyor. Bu da onun dokusunu ve lezzetini doğrudan etkiliyor. Diğer karpuzlar ısırıldığında turp ya da elma gibi sert bir dokuya sahipken, Yaylak karpuzu ısırıldığında yumuşak, ağızda eriyen bir tat bırakıyor.
Hibya Haber Ajansı© Copyright 2025 usakhaberci.com.tr Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.